Nalazite se na:
RJEŠENJE ZA SUZBIJANJE KRIZE Ispis E-mail
Ivana Berg Divald   
Utorak, 31 Ožujak 2009
ImageGđa. Juliana Azumah – Mensah, ministrica turizma Gane najavila je otkriće posebnog ljekovitog meda u Nacionalnom parku Kakum i rekla kako će ovo biti dodatni sadržaj za sve turiste i posjetitelje parka.

POTICAJ ZA TURIZAM - SPECIJALAN MED OTKRIVEN U GANI

Ovaj poseban med dobiven je od pčela koje ne bodu (kind of bees which did not sting) i koristi se za liječenje različitih oboljenja.

Ministrica je objasnila kako je University of Cape Coast započeo ovaj projekt proizvodnje specijalnog meda kako bi se komercijalizirao i bio dostupan svima, posebno turistima koji su došli posjetiti Nacionalni park.

Image 

Naglasivši potrebu da se treba pridodati veća važnost turističkim lokacijama Gane jer većina turista dođe u Kakum samo kako bi hodali ispod strehe, Ministrica je ponosno izjavila da kada se projekt zahukta, turisti će moći osobno iskusiti proizvodnju meda u samom Parku.

Kada je G. Donald Teitelbaum, ambasador SAD-a u Gani, nazvao gđu. Azumah – Mensah da joj čestita na imenovanju ministrice turizma, stvorila se suradnja dviju država koje su razriješile sve razmirice iz prošlosti i razmijenile ideje o unapređenju turizma.

„27. rujna će oči cijelog Svijeta biti uperene prema Gani koja je zemlja domaćin Svjetskog dana turizma.“ – rekla je Gđa. Juliana Azumah – Mensah i objasnila kako su Ujedinjeni Narodi odredili taj datum koji se obilježava svake godine.

Tako je Ministrica službeno pozvala Ambasadora na proslavu Svjetskog dana turizma i prezentirala mu knjigu „Trans - atlanska trgovina robljem“, te zamolila za pomoć kako bi Gana pristupila tržištu SAD-a.

„Trgovina robljem i njena ostavština su dio povijesti SAD-a i Gane tako da postoji potreba da ove zemlje nauče iz prijašnjih iskustava i da se trgovina robljem više nikada ne dogodi.“ – nadodao je g. Teitelbaum.

Vlada SAD-a obećala je pomoći u razvoju vještina i obuci kadrova u turizmu Gane, kao i što boljoj prezentaciji meda.

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.