Nalazite se na:
MEDOM PROTIV SVINJSKE GRIPE Ispis E-mail
Ivana Berg Divald   
Utorak, 28 Travanj 2009
ImageSvinjska gripa (virus H1N1) novi je oblik gripe protiv koje NIJE još proizvedeno cjepivo. Postojeći antivirusni lijekovi Tamilflu (oseltamivir) i Relenza (zanamivir) koji se daju u slučaju oboljenja, mogu pomoći u ozdravljenju i smanjivanju simptoma gripe.

Image
Virus N1H1 (izvor Wikipedia)
 

 

 

 

Image 

 

 

 

Kako se ne preporuča uzimati te lijekove dok opasnost od zaraze nije stvarna i velika, treba konzumirati MED u što većim količinama!

Image 

Među brojnim svojstvima meda je i antivirusno djelovanje, te se iz tog razloga preporučuje kao preventivna mjera i za svinjsku gripu. Kod pravilnog i dostatnog uzimanja kondicionira se organiziram i drastično smanjuje rizik obolijevanja. No, ako čovjek i oboli od svinjske gripe daleko će ju lakše prebroditi i proći s mnogo manjim posljedicama ako je prethodno redovito konzumirao MED.

 

Član Hrvatskog pčelarskog saveza prim. Dr. Josip Lončar, dugogodišnji liječnik obiteljske medicine iz Bjelovara, povodom pojave svinjske gripe, ponovno upozorava na posebne vrijednosti meda!

 

Image 

Koja je dostatna dnevna količina MEDA kojom se uspostavlja značajna otpornost i ravnoteža organizma?

- Dnevna količina unesenog meda u organizam trebala bi biti 1g na svaki kg tjelesne težine. Ako je jedna velika jušna žlica ekvivalentna 20 g meda, znači da bi čovjek težine od oko 80 kg trebao dnevno uzimati 4 takve žlice meda.

Kako pravilno uzimati MED?

- Najbolje ga je uzimati oralno i u ustima držati 5 - 10 minuta uz stalno mućkanje, te nakon toga u malim gutljajima polako progutati.
Na ovaj način uzimanja, SVI najvrijedniji sastojci meda ulaze ispod jezika direktno u organizam. Popratna izuzetna pojava takve redovite konzumacije MEDA je ta što plak na zubima nestaje, a eventualni simptomi paradentoze se ublažavaju, a ponekad i u cijelosti nestaju.

Što učiniti ako od gripe ipak obolimo?

- Tada je potrebno uzimati PROKUHANI MED na način da se u 1 litru hladne vode stavi 3 - 4 jušne žlice meda i kada otopina zakipi još se kuha oko 3 minute. U još vruću otopinu može se staviti i vrećica, dvije zelenog čaja za poboljšanje okusa, a ta kombinacija sinergijski još uspješnije djeluje.

Koji med uzimati?

- Svaki med kojeg su proizvele pčele u košnici će pomoći, a da bismo bili sigurni da uzimamo upravo takav med najbolje je potražiti SVOG pčelara i MED uzimati od njega. Posebnu vrijednost imaju lokalni medovi stoga što sadrže pelud lokalnog bilja. Pelud u medu je umrtvljena te se redovitom konzumacijom razvija i antialergijska sposobnost organizma upravo na biljke koje nas okružuju.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.