Nalazite se na:
SAD – UHIĆENA TROJKA UMIJEŠANA U ILEGALNU TRGOVINU MEDOM Ispis E-mail
Ivana Berg Divald   
Petak, 08 Svibanj 2009
ImageSavezne vlasti su danas najavile tužbu protiv trojice Kineza navodno umiješanih u ilegalni uvoz meda u SAD, kako prenosi Chicago Tribune.

Image

Šezdesetogodišnji Yong Xiang Yan, predsjednik tvrtke Changge City Jixiang Bee Product Co. , LTD of Hennan iz Kine priveden je na aerodromu u Los Angelesu i odveden pred državnog tužitelja SAD–a, javljaju iz ureda odvjetnika.

Tereti ga se za kovanje zavjere u vezi bespravnog uvoza meda koji je lažno označen na deklaraciji kao proizvod s podrijetlom - izvorni med s Filipina što je bila taktika kojom je dozvoljeno tvrtki da izbjegne anti-dampinške mjere (tj. da bi izbjegli plaćanje velikih pristojbi za prodaju kineske robe). 

Preostala dvojica, uključujući jednu osobu koja je putovala s Yanom i drugu koja je uhvaćena u Seattleu, su optuženi za predočenje lažnih carinskih isprava koje je Yan trebao preuzeti u Los Angelesu, a zatim u Chicagu.

Vlasti su obrazložile da je slučaj protiv Yana izdanak slučaja protiv jedne njemačke tvrtke navodno uključene u ilegalno špediterstvo prijevoz meda preko koje je FBI i došao do Yana.

Image


Točnije, Yanovo uhićenje se pomno planiralo još od prošle godine kada su dvojica rukovoditelja njemačke kompanije Alfred L. Wolff Inc. pritvoreni zbog sumnje da su posredovali na carini prilikom nelegalnog uvoza. Kako bi izbjegli velike zatvorske kazne, surađivali su s FBI–em, što je potvrdilo i tužiteljstvo iz Chicaga.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.