Nalazite se na:
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
PČELAMA PROTIV OVISNOSTI
Ivana Berg Divald   
Petak, 13 Ožujak 2009
ImageAustralski znanstvenik prof. dr. Andrew Barron na odsjeku za Mozak, bihevioralnu analizu i evolucijske procese sa Sveučilišta Macquarie u Sidneyu, u suradnji s Australian National University i University of Illinois, inicirao je istraživanje o djelovanju kokaina na mozak pčele kako bi se pronašao lijek i način da se spriječi ovisnost o drogama kod ljudi i saznalo ima li droga isti razarajući učinak na pčele kao što ima na ljude.
 
BRITANSKA VLADA ULOŽILA 4,3 MILIJUNA FUNTI ZA „ZDRAVE PČELE“
Ivana Berg Divald   
Srijeda, 11 Ožujak 2009
ImageBritanska vlada je pokrenula novi plan za zaštitu i poboljšanje zdravlja pčela, pod nazivom „Zdrave pčele“.
Cilj ovog 10 – godišnjeg plana je održati pčele na životu, pomažući pčelarima da se smanje rizici od bolesti i nametnika.
 
130 GODINA POSTOJANJA UDRUGE „PČELA“ OSIJEK
Ivana Berg Divald   
Ponedjeljak, 09 Ožujak 2009
Image8. ožujka 2009. u Osijeku održana je Svečana skupština povodom obilježavanja 130 godina postojanja Pčelarske udruge „Pčela“.Svečanoj skupštini prisustvovali su; g. Damir Škrlec - predsjednik PU „Pčela“ Osijek, prof.dr.sc. Stjepan Sršan, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza g. Martin Kranjec, članica Poglavarstva Grada Osijeka zadužena za gospodarstvo gđa. Silvana Sabo, predstavnik Županijske komore HGK Osijek g. Ernest Nad, g. Zvonimir Pajnić iz Županijskog saveza pčelara OBŽ, članovi Udruge i drugi gosti. Pokrovitelj ove svečanosti je gradonačelnik grada Osijeka, gospodin Anto Đapić.
 
NATJEČAJ ZA FINANCIJSKU POTPORU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 05 Ožujak 2009
ImageZa dodjelu financijske potpore organizatorima gospodarskih manifestacija i manifestacija kulturne baštine, sajmova i znanstvenih skupova iz područja djelokruga Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u 2009. godini.
 
ČETVRTA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA COLOSS O UGINUĆIMA PČELA
Ivana Berg Divald   
Utorak, 03 Ožujak 2009
Image80 uglednih znanstvenika iz cijelog Svijeta, radne skupine COLOSS (prevention of honeybee COlony LOSSes) upriličilo je svojim dolaskom četvrtu međunarodnu konferenciju „O uginućima pčela“  na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji dr. vet. Z. Tomljanovića (Hrvatski pčelarski savez) i prof. dr. N. Kezića (Agronomski fakultet), koji su ujedno i u Upravnom odboru COLOSS-a kao predstavnici Republike Hrvatske.
 
«« Početak « Prethodna 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.